Vandaag ben ik bij de plastisch chirurg geweest voor een individueel consult en voorlichting. Allereerst ben ik weliswaar non-binair, maar de dysforie die ik ervaar met mijn geboortegeslacht is voor mij zeer zwaar. Non-binair zijn betekent daarom nog niet dat alles blijft zoal het is. Ik heb dat in een eerder artikel al besproken hoe bij andere personen zit die non-binair zijn. Omdat ik al 58 ben (in januari 2021 wordt ik 59) en omdat ik diabetes heb zijn er gezondheidsrisico’s verbonden aan de meest uitgebreide operatie, dat wil zeggen met een vagina. Even voor de duidelijkheid een vagina is dus het kanaal bij de vrouw en is binnenste gedeelte van het vrouwelijk geslachtsdeel. De plastisch chirurg vertelde mij dat er 3 soorten operaties zijn (in plaats van 2), maar ik bespreek het hieronder:

  1. Een vulvaplastiek zonder holte, met slechts een cosmetische vaginale ingang, dit is dus zeer ondiep. Penetratie is niet mogelijk en eerlijk gezegd zit ik daarop niet te wachten, want ik van op vrouwen
  2. Een vulvaplastiek met geringe diepte van zo’n 4 a 5 cm. Het nadeel van deze operatie is dat het geen vlees noch vis is en je moet zelfs met de ondiepte je leven lang dilateren, dat wil zeggen openhouden
  3. De volledige vaginaplastiek met een vagina van rond de 15 cm. Daar kleven veel risico’s aan: ontstekingen, mogelijke darmperforatie, meer kans op vulophoping als je niet goed dilateert en meer mogelijke risico’s. Als er te weinig huid is wordt er een stuk darm gebruikt, maar hieraan kleven nog meer risico’s. Gezien mijn leeftijd en mijn diabetes wordt deze operatie voor mij ten strengste afgeraden.

Ik schrijf dat nu over mij, maar non-binair zijn betekent voor iedereen iets anders, voor mij is mijn lichamelijke transitie belangrijk, maar ik kies voor operatie 1, vanwege het feit dat ik niet mijn hele leven vast zit aan dilateren en vanwege het feit dat ik niet gepenetreerd wil worden, zeker niet met een dildo. Ik zal altijd voor het grootste deel vrouw blijven, maar ik maak een verstandige keuze op grond van gezondheidsargumenten, maar ook vanwege mijn weerstand tegen penetratie, Op dit moment sta ik op de operatie wachtlijst, maar er volgt tussendoor nog een borstvergroting. Hieronder zie je weer, zoals je van mij gewend bent, het schema van in welke fase van de transitie ik zit. Ik zit nu in fase C3, die ik weer geel gearceerd in het bolletje: