Transitie proces

In 2017 ben ik begonnen met mijn transitie, nu zit ik in de hormonale fase en moet ik nog steeds wachten. Volgende week, de eerste week van augustus 2020, heb ik mijn 12 maanden gesprek. Dan moet ik nog mijn gesprek met de plastisch chirurg krijgen en op de wachtlijst komen voor de operatie. Ik zit dus in de op 1 na laatste fase.

Het wachten duurt oneindig lang, ondertussen heb ik nagedacht over de soort operatie en ik kies voor een vulvaplastiek, dat is een minder risicovolle operatie en de vagina is slechts een aantal centimeter diep, omdat ik én lesbisch en demiseksueel ben en dus geen behoefte heb aan penetratie kies ik voor deze operatie. Eerst moet in nog met de plastisch chirurg spreken, overigens.

Het betekent niet dat ik na mijn operatie vrouw ben, ik blijf androgyn of zoals ik zeg non-binair-transfeminine. Demiseksueel wil zeggen dat ik niet bijzonder seksueel actief ben, meer aseksueel, maar ik ben niet helemaal zonder die verlangens. Het een en ander hangt samen met mijn huidige fase tussen de geslachten en dat is een waardeloze periode. Ik erlang naar mijn operatie.