Gisteren ben ik bij Medische Kliniek Velsen geweest en heb Dr. R. Kanhai gesproken. De wachtlijst bij het VUMC is gewoon te lang en daarom heb ik het besluit genomen om over te stappen. Zowel mijn borstvergroting als mijn vaginaplastiek worden in één keer gedaan, dus geen twee operatiedata.

De operatie gebruik meer van de huid met de zenuwen voor de binnenzijde, daarin is Dr. Kanhai uniek, hieronder en Nederlandse vertaling van zijn techniek:

Abstract
Achtergrond: De cosmetische en functionele resultaten van vaginoplastiek door omkering van de penis- en scrotumhuid bij transseksuelen van man naar vrouw zijn over het algemeen bevredigend. De seksuele opwindingsfunctie van de neo-vrouwelijke genitaliën hangt voornamelijk af van de clitoris. Vanwege het ontbreken van een seksueel opwindingsorgaan in de neo-vagina, wordt patiënten seksuele opwinding ontzegd tijdens penetratie van de neo-vagina. Dit maakte een verbetering van de seksuele innervatie in de neo-vagina noodzakelijk.

Methode:
Een nieuwe techniek om een ​​seksueel opwindingsorgaan te creëren in de voorwand van de neo-vagina door het creëren van een gevoelige pedicled-spot, in combinatie met de neo-clitoroplastiek.

Resultaten:
In deze paper worden deze nieuwe techniek en een deel van de langetermijnresultaten bij de eerste 50 patiënten met een gevoelige pedicled-spot plasty gepresenteerd en besproken.

Trefwoorden: G-spot; Transseksueel van man naar vrouw; Gevoelige vagina; Seksueel opwindingsorgaan; Vaginoplastiek.

Meer info: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26893274/