De informatie komt van de site van GenderClinic

Het consult

Een borstvergroting bij een transvrouw vergt specifieke expertise, omdat de borsten beperkt ontwikkeld zijn. De borstplooi ligt hoger en de tepels staan naar ‘buiten’. Onze plastisch chirurgen hebben veel ervaring met borstvergrotingen bij transvrouwen. Vóór uw operatie komt u op consult. U bespreekt met de chirurg de verschillende mogelijkheden voor implantaten (protheses). U geeft aan wat uw wensen zijn en de chirurg bespreekt met u welke optie het beste bij uw lichaam past. Met behulp van 3D-simulatie krijgt u een beeld van het resultaat.

Om voor de ingreep in aanmerking te komen heeft u een verwijzing nodig van uw behandelend arts.

De borsten worden vergroot door het inbrengen van een implantaat (prothese). Er zijn borstimplantaten in verschillende vormen en maten, en met een glad of geruwd oppervlak. De keuze voor een bepaald implantaat is afhankelijk van uw voorkeur, uw lichaamsbouw en het advies van uw plastisch chirurg. Vaak worden borstimplantaten gebruikt die gevuld zijn met siliconengel. Deze voelen zacht en soepel aan. Uw borsten krijgen hierdoor een vollere vorm. Een borstimplantaat is altijd iets zichtbaar en voelbaar. Een volledig symmetrisch resultaat kunnen we nooit garanderen, maar we streven er wel naar.

Mamma augmentatie (Borstvergroting)

Meer informatie?Gender ClinicBiltseweg 143735 ME Bosch en Duin+31(0)88 – 8910019