Ik ben sinds 2017 in transitie. Drie jaren zijn voorbij gegaan en, hoewel ik tevreden ben met de geboden hulp bij het VUMC, ben ik ontevreden over de wachttijden voor de operatie, die ervoor zorgen dat het 2023 kan worden voordat ik mijn vulvaplastiek krijg. Dat wachten brengt onnodig lijden met zich mee. Ik zie daarom.uit naar 2021, het jaar dat ik verder geholpen wordt bij Medische Kliniek Velsen.

Iedere persoon met een non-binaire gender identiteit heeft andere behoeften. Voor de een is dat een naamsverandering en een x in het paspoort, voor geboren vrouwen is dat vaak het verwijderen van borsten, soms hormonen, voor geboren mannen kan dat elke soort of gedeeltelijke transitie zijn. Iedereen is uniek.

Het is een zoektocht, die heel persoonlijk is, elke persoon is uniek in dysforie, transitie, identiteit, expressie en geaardheid. Er bestaat geen template voor non-binaire genderidentiteiten. Iedereen is uniek. Het gaat om jou, je kunt dat niet afleiden aan een ander. Blijf dus dicht bij jezelf, ook in 2021.